ortho2000

Vergoedingen

Orthopaedie2000 heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In veel gevallen kan een orthopedisch hulpmiddel vergoed worden via uw zorgverzekering.

Onze behandelaars bespreken altijd uw persoonlijke verzekeringssituatie tijdens het intakegesprek zodat u nooit achteraf voor nare verassingen komt te staan.
Indien u een hulpmiddel via uw verzekering vergoed wilt krijgen dient u in ieder geval een verwijsbrief van uw arts of specialist aan ons te verstrekken.

De regelgeving rond de vergoeding van hulpmiddelen ondergaat jaarlijks wijzigingen. Ook zijn de vergoedingsvoorwaarden afhankelijk van uw verzekeringssituatie en eventueel aanvullende verzekering.
Als u bent doorverwezen door uw arts of medisch specialist ontvangt u van hem of haar een machtigingsaanvraag voor uw hulpmiddel.
Wanneer u deze samen met uw zorgverzekeringpasje meeneemt, dan regelt uw behandelaar de financiƫle afhandeling van het verzekeringsdeel. U betaalt eventueel alleen nog uw eigen bijdrage.
Voor de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken in uw polisvoorwaarden.
Over het algemeen geldt dat preventieve orthesen, dus hulpmiddelen die bedoeld zijn om klachten te voorkomen, niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit geldt ook voor een hulpmiddel dat alleen wordt gebruikt voor het sporten.

 

overzicht-zorgverzekeraars

klik voor vergroting