ortho2000

Steunzolen

Uw steunzolen

De steunzolen die door ons zijn aangemeten, hebben tot doel uw specifieke voetklacht aan te pakken. De gebruikte materialen en de mate van correctie is afhankelijk van uw specifieke voetprobleem, uw leeftijd, uw beroep en eventueel de sport die u beoefend. Bij kinderen streven wij ernaar een blijvende correctie teweeg te brengen door tijdens de groei de stand van de voeten te beïnvloeden.

Afleveren

Bij het afleveren worden uw zolen passend gemaakt in de schoenen die u bij u heeft. U kunt eventueel een tweede paar schoenen meenemen, zodat uw zooltjes ook hierin passend gemaakt kunnen worden. Na het afleveren van de steunzolen ontvangt u een factuur die voldaan dient te worden aan onze receptie. Het consult en eventuele nazorg zijn in de prijs inbegrepen. U kunt bij ons pinnen of contant betalen.
Na aflevering kunt u de zooltjes direct gaan dragen. Houdt er rekening mee dat uw voeten tijd nodig hebben om aan de zolen te wennen. Indien nodig kunt u dit rustig opbouwen.

Schoeisel

De voet, de steunzool en de schoen vormen samen één functionele eenheid. Dit houdt in dat er eisen gesteld worden aan de schoenen die in combinatie met de zolen gedragen worden. Niet elke schoen is geschikt voor steunzolen.
U kunt zich door ons laten adviseren, waar u op moet letten bij het aanschaffen van nieuw schoeisel.

Levensduur & onderhoud

De levensduur van steunzolen is variabel. Lichaamsgewicht, uw activiteit in relatie tot
beroep of sport en eventueel transpiratie in de schoenen, zijn factoren die invloed hebben op de levensduur. Wij adviseren om aan het einde van de dag de zooltjes uit de schoenen te nemen zodat de zolen en de schoenen goed kunnen luchten.

Controle & garantie

Voor volwassen geldt dat het verstandig is om elk jaar een controleafspraak te maken. Bij kinderen tot 15 jaar adviseren wij om elke 6 maanden een controleafspraak te maken, maar ook als het kind een grotere schoenmaat nodig heeft.

Steunzool   Maatwerk steunzool afwerking