ortho2000

Korsetten

Als u last heeft van pijnklachten, rugafwijkingen, slijtage of andere beschadigingen van de rug, dan kan een korset uitkomst bieden. Een korset is bedoeld om uw romp te ondersteunen of te corrigeren. In feite is een korset dus een orthese op rompniveau. Daarom worden korsetten ook wel aangeduid als romporthesen.

Als u naar ons wordt doorverwezen voor een korset zullen onze behandelaars u adviseren welk korset het beste past bij uw individuele probleem. In veel gevallen is een confectiekorset een uitstekende oplossing.
Als een korset langdurig gedragen moet worden, moet de pasvorm perfect zijn. In zo’n geval is een maatwerk korset een optie. Onze medewerkers maken deze korsetten in eigen werkplaats met hoogwaardige materialen.
Echt vakmanschap!

Maatwerk korsetten

Enkele gebruikstips:

  • Een korset van textiel kunt u wassen in handwarm water met een fijnwasmiddel. Spoel het korset goed uit en laat het liggend drogen. Gebruik geen wasdroger, centrifuge of andere warmtebron.
  • Een kunststof korset kunt u aan de buitenkant schoonhouden met een zachte borstel en handwarm water. De binnenkant kunt u het beste met een washand of spons afnemen.